Sport

Dalto sluit competitie af met mooie wedstrijd

(ingezonden door Dalto)

Driebergen: De laatste wedstrijd van het Korfbal League seizoen 2014-2015 stond in het teken van afscheid nemen. Afscheid nemen van de zaal, de fanatieke D-side, de trainers Riko Kruit en Martijn Sprangers en drie spelers van de hoofdmacht. Jelle Steenbeek, Jesper Oele en Barbara Brouwer speelden hun laatste wedstrijd in de zaal voor Dalto.

Voor Dalto stond er, na de mooie overwinning op OVVO vorige week, niets meer op het spel dan er een mooie afscheidsavond van maken. Voor tegenstander KZ uit Koog aan de Zaan was de wedstrijd nog van belang, want de ploeg moest in ieder geval zelf winnen om nog een kans op het vierde ticket voor de play-off te behouden. Voorafgaand aan de wedstrijd bedankte de selectie de trouwe D-side die er elke wedstrijd weer was om de ploeg te steunen. Met een leuk filmpje werden de supporters bedankt. Daarna werden de ploegen voorgesteld met vervolgens een prachtig afscheidsfilmpje speciaal voor Jesper Oele en Barbara Brouwer. Oele stopt na dit seizoen om zich op een trainerscarriere te gaan richten en Brouwer maakt de overstap naar TOP in Sassenheim. Van de week maakte ook Jelle Steenbeek bekend te gaan stoppen. Hij gaat zijn maatschappelijke carriere de voorrang geven en daar past topkorfbal niet meer bij.

Dalto startte heel goed aan de wedstrijd, speelde onbevangen en goed en KZ kon daar weinig tegenover stellen. Vooral Jesper Oele en Barbara Brouwer waren van plan er een mooie avond van te maken want halverwege de wedstrijd hadden beiden al vijf keer gescoord. Dat de belangen er voor KZ nog wel waren, werd af en toe duidelijk in de onderlinge duels in een overigens verder sportieve wedstrijd. Dalto nam ondertussen KZ in de greep, organiseerde de rebound goed en zorgde ervoor dat de Koogers moeilijk tot scoren kwamen. Door zelf wel te scoren, liep Dalto uit naar 6-2. Dalto wist deze voorsprong vast te houden, terwijl KZ probeerde Dalto te ontregelen met achterverdedigen, maar René Siedsma strafte dit af en toe prima af, zoals ook bij de 12-7. Bij 13-11 liep Dalto toch weer uit en met een goal van Maarten Groot Hulze werd het 16-12. Zo wordt een aantrekkelijke eerste helft van Dalto-zijde afgesloten.

Na rust kwam KZ beter in de wedstrijd en de toegepaste wissel voor rust bleek een goede te zijn. KZ kwam gemakkelijker tot scoren en had in korte tijd de achterstand gelijk getrokken. Dalto zette nog een keer aan en wist wederom een voorsprong van 3 doelpunten te nemen. Maar KZ rook de kansen, speelde beter en bleef meescoren. De laatste zeven minuten werd duidelijk dat KZ de wedstrijd toch ging winnen, de zuiverheid bij Dalto vloeide weg en de doelpunten vielen niet meer. Dit was het signaal voor scheidend coach Riko Kruit om de publiekswissels toe te passen. Onder luid applaus, ook van de spelers van KZ, kregen de afscheid nemende spelers hun wissel met een bos bloemen en een mooie canvasfoto van de D-side. Voor Barbara Brouwer was er na afloop nog een mooie individuele prijs, want met haar 76 doelpunten dit seizoen werd zij topscoorster bij de dames in de Korfbal League.

De eindstand werd uiteindelijk 25-28, voor Dalto niet meer belangrijk, want de zaal werd overspoeld door enthousiaste supporters die nog even een laatste handtekening wilden. Voor KZ wel heel belangrijk, want zij wisten zo het vierde en laatste play-off ticket te bemachtigen. Zo kwam er een einde aan een seizoen, een seizoen dat niet had gebracht waar Dalto op had gehoopt, maar gelukkig heeft de ploeg zich op eigen kracht wel kunnen handhaven.