Ingezonden

Nieuwe wegverlichting Amersfoortseweg Maarn

(ingezonden door prov Utrecht)

25 maart 2015
Een gedeelte van de Amersfoortseweg (N227) in Maarn krijgt nieuwe wegverlichting. De bestaande verlichting wordt ter hoogte van het kruispunt Poortse Bos / De Hoogt over een lengte van circa 300 meter vervangen.

De werkzaamheden worden buiten de spits uitgevoerd op werkdagen tussen 30 maart en 3 april en geven weinig hinder voor het verkeer.

DIMBARE VERLICHTING
De bestaande verlichting wordt vervangen door dimbare verlichting. De hoeveelheid licht kan dan worden aangepast aan het tijdstip van de dag en de verkeersdrukte. Hiermee besparen we niet alleen kosten, maar verminderen we ook de CO2-uitstoot en gaan we lichtvervuiling tegen.

ALUMINIUM MASTEN
De huidige verlichting is verouderd en zowel technisch als economisch toe aan vervanging. Tegelijk met de verlichting worden ook de stalen masten vervangen door aluminium masten. Deze zijn onderhoudsvriendelijker, hoeven niet meer geschilderd te worden en zijn 100% recyclebaar. Bovendien zijn de masten zodanig geconstrueerd dat ze weinig weerstand bieden als er onverhoopt een voertuig tegenaan botst. Hierdoor is de kans op ernstig letsel aanzienlijk kleiner dan bij stalen masten.