Ingezonden

Goudzoekers gezocht op Kasteel Amerongen

 

 

(ingezonden door Kasteel Amerongen)
 

 

 

In de week van 18 t/m 26 april is het Nationale Museumweek met dit jaar als thema ‘Ons echte goud’.

 

Kasteel Amerongen heeft op woensdag 22 april speciaal voor de Museumweek een kinderactiviteit georganiseerd. Onder leiding van een gids zijn er deze dag drie speurtochten in het kasteel waarbij op zoek wordt gegaan naar al het goud en verguldsel in het Huys.

 

Behalve als edelmetaal schittert het goud ook in andere toepassingen in Huys. De rondleiders hebben hun kennis van spreekwoorden en gezegdes opgepoetst maar zullen hun verhaal niet op een goudschaaltje wegen. Na afloop van de rondleiding staat er in het onderhuis nog limonade met een gouden krakeling klaar.

 

De rondleidingen zijn om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Kosten € 5,- per kind. De maximale groepsgrootte is 10. Graag vooraf aanmelden via evenementen@kasteel-amerongen.nl met vermelding van naam, leeftijd, telefoonnummer en tijdstip van de rondleiding.

 

Kijk voor meer informatie op www.kasteelamerongen.nlniseren van commerciële activiteiten om bovenstaande opdrachten te kunnen financieren.