Ingezonden

Utrechtse Heuvelrug combineert voordelige aanbiedingen met onderhoud en de ontwikkeling van het Nationaal Park.

(ingezonden door mindyourbrand)
Nieuw duurzaam en groen initiatief:
Nationaal Park Pas – Utrechtse Heuvelrug combineert voordelige aanbiedingen met onderhoud en de ontwikkeling van het Nationaal Park.

Officiële overhandiging eerste exemplaar aan de Commissaris van de Koning van de Provincie Utrecht.

Maarn, 21 april 2015 – Stichting Natuurlijk!Doen – Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug i.o. lanceerde maandag 20 april 2015 de Nationaal Park Pas Utrechtse Heuvelrug. De allereerste Nationaal Park Pas werd officieel overhandigd aan de Commissaris van de Koning van de Provincie Utrecht, de heer Willibrord I.I. van Beek in het Maarten Maartenshuis te Doorn.
Extra inkomsten voor onderhoud en ontwikkeling
Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) maakt deel uit van de Utrechtse Heuvelrug en is 10.000 ha groot. Het wordt grofweg begrensd door Zeist, Amersfoort, Maarn, Veenendaal en Rhenen. Door een terugtredende overheid en afnemende subsidies heeft Stichting ‘Natuurlijk!Doen – Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug i.o. de pas in het leven geroepen met als doel extra inkomsten te genereren waarmee het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug onderhouden en ontwikkeld kan worden.

Iedereen die het NPUH een warm hart toedraagt, kan voor € 25,- per jaar de pas aanschaffen (geldig voor 2 personen) op www.nationaalparkpas.nl. In ruil hiervoor krijgt de pashouder 10% voordeel bij ruim 30 geselecteerde horeca-adressen, musea en andere groene aanbieders die deel uitmaken van het NPUH. Zo bieden diverse restaurants 10% korting op de rekening, musea bieden deze korting op de entree en bungalowparken bieden 10% korting op een verblijf in een huisje. Alle pas-acceptanten hebben een maatschappelijk verantwoord beleid in de onderneming, kopen ‘groen’ in of werken met zelf verbouwde biologische (streek)producten.
Nationaal Park community
De betrokken ondernemers die door het bieden van korting deelnemer zijn aan de Nationaal Park Pas zijn o.a. restaurants, hotels, B&B’s, bungalowparken, boerderijterrassen, aanbieders van natuurbeleving, streekproducten en groen vervoer. Want ook hun belang bij een blijvend mooi natuurpark is groot. En zo draagt iedereen zijn steentje bij aan een groen en duurzaam Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, ook in de toekomst! Op deze manier ontwikkelt zich een community van recreanten en ondernemers die ‘hun’ Nationaal Park een warm hart toedragen en bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de natuur en recreatieve voorzieningen in het park.
Wensenlijstje
Op het wensenlijstje van het NPUH staan onder andere wildobservatiehutten, fauna-passages, een handige app voor wandel- en fietsroutes door het park en meer toezichthouders. De inkomsten van de Nationaal Park Pas vormen een belangrijke bron van inkomsten om deze investeringen te bekostigen.
Over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een samenwerkingsverband van terreineigenaren, terreinbeheerders, overheden en belangenorganisaties. Het gebied is 10.000 hectare groot en is in eigendom van verschillende eigenaren: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Utrechts Landschap, Recreatie Midden Nederland, Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Landgoed Den Treek-Henschoten, Ministerie van Defensie en Gemeente Rhenen.
Voor meer informatie: www.nationaalparkpas.nl