Heuvelrug

Wethouder raakt huis niet kwijt; UPDATED

Wethouder Jan Willem van Dongen vraagt een nieuw jaar uitstel van zijn verhuisplicht. Hij heeft moeite zijn huis in Dordrecht te verkopen. Update: Heeft morgen een afspraak met de makelaar

Het verzoek om uitstel van de verhuisplicht komt niet echt als een verrassing, eerder deze maand liet Van Dongen al weten nog geen huis op de Heuvelrug te hebben gevonden. Naar nu blijkt ligt dat minder aan het woningaanbod op de Heuvelrug dan aan de moeite die Van Dongen heeft met de verkoop van zijn huis in Dordrecht. ‘Reden is dat het nog niet gelukt is om de huidige woning te verkopen,’ aldus een gemeentelijk memo over Van Dongens verzoek.

Mei vorig jaar: Van Dongen legt de wethouderseed af

Wethouders en burgemeesters zijn verplicht te wonen in de gemeente waarvoor ze werken. In het geval van de Heuvelrug is het bovendien gebruikelijk de gezagsdragers over de dorpen te verdelen. Vandaar dat toen voormalig wethouder Homan in 2010 uit de Randstad naar de Heuvelrug kwam hij in 2011 een appartement in het destijds wethouderloze Amerongen betrok. Vorige maand verhuisde Homan overigens alweer uit de Heuvelrug, hij woont nu in Assen. Van het huidig college wonen er twee leden in Doorn, een in Amerongen en een in Maarsbergen. 

Volgende week donderdag is Van Dongens verzoek onderwerp van besluitvorming in de gemeenteraad, die naar verwachting akkoord zal gaan. Volgens het memo zijn daar wel verhoogde reiskosten en logementskosten aan verbonden. In de periode mei 2014 tot april is er aan Van Dongen €2672,40 aan forensen (woon/werkverkeer) en €1100,66 aan pensionkosten vergoed.

 

 

De gemeenteraad heeft het uitstel voor Van Dongen zojuist goedgekeurd, hoewel het waarschijnlijk nauwelijks nodig zal zijn, aldus de wethouder zelf in een toelichting: ‘Ik werk met buitengewoon veel pleizer in deze gemeente, het enige dat me niet bevalt is het heen en weer gereis. Maar ik kan u melden daar zijn ontwikkelingen in en zelfs zoveel schot dat ik morgen een afspraak heb met een makelaar om een huis te bekijken.’