Ingezonden

Geen punten voor Dalto in Papendrecht

(ingezonden door Dalto)

Driebergen: Dalto 1 had in de thuiswedstrijd heel verrassend gewonnen van PKC en dat gaf hoop (klein beetje) dat er zaterdag misschien ook wel een stuntje in zou zitten. Zeker ook omdat PKC niet met de vaste basis kon spelen en vorige week maar nipt had gewonnen van KCC. Dalto speelde vorige week een fantantische wedstrijd tegen DVO en won toen met 29-20. Vooraf deelden PKC en Dalto de tweede plaats.

Het eerste kwartier ging de score om en om en Dalto nam zelfs brutaal een voorsprong van 2-4. Tot 7-7 ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Daarna was het voornamelijk achter de feiten aanlopen. Bij PKC waren met name twee spelers niet te stoppen en zij namen samen meer dan de helft van de doelpuntenproductie voor hun rekening. Dalto leed teveel balverlies, had veel moeite met de verdedigende druk op de ballijnen, had te weinig rebound en de zuiverheid in de afronding ontbrak. De 14-8 ruststand zei genoeg en was geheel terecht.

Ook na rust was het PKC dat als eerste de korf vond. Het leek een beetje een deja vu wedstrijd, want vorig seizoen verliep de uitwedstijd namelijk net zo. Een vrijuit spelend PKC dat met mooie combinaties evenzo mooie doelpunten maakte en Dalto dat daar maar af en toe een doelpunt tegenover kon stellen en niet bij machte was het spel van PKC te ontregelen. René Siedsma was het meest trefzeker met vijf goals. De laatste twee goals van PKC waren, zelfs voor de neutrale toeschouwer, prachtig om te zien. De eindstand was uiteindelijk 26-17 en daar was niets op af te dingen. Voor Dalto wordt het nu moeilijk om de kruisfinales nog te halen, want met een nog ongeslagen TOP en PKC op de eerste en tweede plek zullen de resterende drie wedstrijden, ook tegen TOP, gewonnen moeten worden en dat lijkt een moeilijke opgave. Zaterdag speelt Dalto thuis tegen KVS, dat nog tegen degradatie vecht.