Sport

Dalto verliest van KCC

(ingezonden door Dalto)

Driebergen: De wedstrijd van Dalto/BNApp.nl 1 was eigenlijk in twee woorden samen te vatten, uitermate teleurstellend. Voor KCC stond er nog wel degelijk iets op het spel, namelijk handhaving in de Ereklasse en daarvoor was winst noodzakelijk.

Bij Dalto startte weer een debutante, weer een Brouwer. Ditmaal was het Esther Brouwer, normaal spelend in Dalto 4, die haar debuut maakte en hoe. Zij scoorde de 10-11 net voor rust en had een paar mooie steals onder de korf. Verdedigend speelde zij ook sterk.

De 10 minuten voor rust waren de beste van Dalto, want van een 10-6 achterstand kwam er een 10-11 ruststand op het scorebord. In die fase was even de klasse van Dalto te zien. Na rust kwam KCC vrij snel gelijk. De 11-12 van Jelle Steenbeek was de laatste voorsprong voor Dalto. KCC ging vervolgens als team voor een goed resultaat en ging ieder duel vol aan. De KCC-dames scoorden belangrijke goals en bij Dalto lukte er weinig tot niets meer. Het feit dat er in de tweede helft slechts vier doelpunten werden gemaakt zegt genoeg. KCC rook de overwinning en ging steeds gemakkelijker korfballen. Op de eindstand van 20-15 was niets af te dingen.

Medeconcurrent van KCC KVS verloor in de laatste minuten van DVO, dus de winst van KCC was tevens de handhaving in de Ereklasse. Zaterdag 30 mei speelt Dalto de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen TOP/Quoratio uit Sassenheim. TOP heeft de kruisfinales al behaald. In die wedstrijd zal afscheid worden genomen van een groot aantal basisspelers en de trainers.

Doelpunten: René Siedsma (4), Maarten Groot Hulze (3), Jelle Steenbeek (2), Loraine Vissers (2), Esther Brouwer, Vera van Ekris, Paula Bos en Barbara Brouwer