Ingezonden

Dalto sluit seizoen af met overwinning: 23-17 (8-11)

(ingezonden door Dalto)

Er stond voor Dalto niets meer op het spel en de wedstrijd stond in het teken van afscheid nemen van een aantal spelers. Halverwege de eerste helft leek het er niet op dat er een mooie seizoensafsluiting zou komen, want met 2-8, 3-9 en zelfs 4-11 leek een positief resultaat redelijk kansloos. VoorTOP/Quoratio stond er wel degelijk nog iets op het spel, nl. de eerste plek in de poule die recht geeft op thuisvoordeel in de kruisfinales. En dat TOP voor dat thuisvoordeel ging liet de ploeg van Jan Niebeek in de eerste 25 minuten van de wedstrijd zien. Mooie combinaties, mooie goals en een verdiende voorsprong. Dalto grossierde in het maken van plaatsfouten, schoot niet met scherp en was de bal te vaak na 1 schot weer kwijt. De laatste 10 minuten van de eerste helft kantelde de wedstrijd echter heel langzaam, want met vier goals op rij en lange aanvallen was de achterstand bij rust nog maar 3 doelpunten (8-11) en was de wedstrijd weer een wedstrijd.

Na rust begon Dalto prima met een goal van Jelle Steenbeek. In de tegenaanval scoorde TOP gelijk, maar daarna was het Dalto-time. De 11-12 en 12-12 waren wederom van Steenbeek, die veelvuldig werd gezocht. Vervolgens zette Barbara Brouwer met een afstandstreffer Dalto voor het eerst op voorsprong. De goal daarna was van grote schoonheid. Op een slimme aangeef van Maarten Groot Hulze kon Jesper Oele de bal er met 1 hand inleggen. Dalto kwam in een swung waar het niet meer uitkwam. Bij TOP daarentegen liep het niet meer. De 15-12 was alweer van Steenbeek, zijn vierde en de 16-13 was van Barbara Brouwer. TOP bleef nog even in het spoor maar moest toch afhaken, want bij Dalto lukte heel veel en de ploeg speelde een gewonnen wedstrijd met de 21-16 als tweede mooiste doelpunt. Een soort variatie op de Braziliaan tussen Barbara Brouwer en Jesper Oele werd door Oele op wonderbaarlijke wijze al vallend met 1 hand tot doelpunt gepromoveerd. Bij 22-16 was het tijd voor de publiekswissels. Helaas konden niet alle afscheidnemers er één krijgen. Jelle Steenbeek, vertrekkend naar Tempo, Barbara Brouwer, vertrekkend naar TOP en Jesper Oele, die stopt en zich op het trainerschap gaat richten, verlieten het veld. De eindstand werd bepaald op 23-17 door Loraine Vissers die vertrekt naar Blauw Wit. Op basis van de tweede helft een hele verdiende overwinning en een mooie afsluiting van het seizoen. Na de wedstrijd waren er nog bloemen voor vertrekkend trainer Riko Kruit, Vera van Ekris (terug naar SKF) en Leanne Schimmel (naar AW/DTV).

Doelpunten: Jelle Steenbeek (5), Jesper Oele (4), Maarten Groot Hulze (4), Barbara Brouwer (3), René Siedsma (3), Vera van Ekris (2), Loraine Vissers (2)