Agenda

Theatershow Ray Klaassen: een huiskamer op het podium

(ingezonden door gem Heuvelrug)

Als zingen je passie is, kun je veel kanten op. Liedjes uitbrengen, optreden, meedoen aan The Voice, produceren, een label oprichten, nummers schrijven voor andere artiesten, zangles geven of…. je doet het allemaal. Zoals duizendpoot Ray Klaassen. Terwijl hij hard werkt aan een volgende single release zijn ook de voorbereidingen voor het najaar in volle gang. Dan gaat hij de bühne op met zijn eerste theatershow ‘Dichter bij jezelf’.

Veel mensen kennen de Amerongse singer/songwriter nog van The Voice of Holland, waaraan hij in 2010 deelnam. Sindsdien heeft Ray als professioneel muzikant geen dag stil gezeten. De rode draad in al zijn activiteiten is natuurlijk muziek. Dit jaar wordt gemarkeerd door de succesvolle single releases van ‘Het Licht’ eerder dit jaar en ‘Speel met mij’ (recenter), de oprichting van zijn platenlabel Mood for Music en bekendheid in buurland België. Desondanks: tijd voor een nieuwe uitdaging, moet Ray gedacht hebben.

Intiem en gevoelig
Een theatershow? “Ik voelde een sterke behoefte om alles wat ik mooi vind bij elkaar te brengen in één show. Een combinatie van eigen nummers en bestaande nummers van andere artiesten die daar goed bij passen.” De show wordt een soort luisterprogramma in intieme setting. “Ik neem als het ware mijn eigen huiskamer mee.” Niets pretentieus, maar klein, gevoelig en dichtbij Ray zelf. De naam had niet beter gekozen kunnen worden. De eerste try-out wordt in september gehouden in Cultuurhuis Doorn.

Sterrenbezetting
Ray is in goed gezelschap tijdens zijn theatershow; zijn entourage liegt er niet om. Percussionist Martin Verdonk, die optrad met wereldsterren Santana, Prince en Lionel Richie, is een van zijn vaste waardes. Verder bestaat het sterrenteam uit bassist Daniel van der Molen, Robby van Rheenen op gitaar, Davy Hitipeuw die de toetsen bedient en sopraansaxspeler Peter Filius. Opkomend zangtalent Kim van Amstel en Ray’s eigen vrouw Annemieke Klaassen verzorgen de backing vocals. Dat alles omlijst en begeleid door een strijkkwartet.

Kaartverkoop
Op 18 september is de eerste try-out van de theatershow ‘Dichterbij jezelf’. Kaarten zijn voor € 15,- bij Buitenlust in Amerongen die ook de catering verzorgt, CD-Artline te Driebergen & Het Oude Gemeentehuis in Rhenen.