Ingezonden

SP stelt vragen over schuldhulpverlening

(ingezonden door SP)

 

De SP fractie stelt de volgende vragen aan het college op grond van artikel 39 RvO

 

 

2. Welke ervaringen hebben de `lokale consulenten` in de servicepunten met schuldhulpverlening? Zijn dit mensen die vanuit de RDWI naar de servicepunten worden gevraagd of worden de consulenten `geschoold?` Zo ja, hoe ziet u een dergelijke scholing voor zich?

 

3. Hoe gaat het college zorgen dat het wijkteam en haar consulenten op professioneel niveau schuldhulpverlening blijft bieden? Vindt het controle plaats door professionele schuldhulpverleners van de RDWI?

 

4. Op welke wijze gaat het college om met het afwijzen van schuldhulpverlening?

 

 Zie bijgaande tekst van het artikel van Gemeente.nu (Burgers krijgen van de gemeente vaak niet eens een beschikking op papier op hun aanvraag voor schuldhulpverlening, blijkt uit onderzoek. Terwijl ze daar wel recht op hebben. Dat leidt tot onduidelijkheden en nog meer schulden. Dat zegt advocaat en deskundige schuldhulpverlening Erica Schruer. ‘Schuldenaren krijgen een telefoontje van de gemeente dat ze geen recht hebben op schuldhulp. Dat is tegen de wet.‘)