Sport

Dalto komt tekort tegen PKC

(ingezonden door Desiree Brouwer)

Driebergen: Na de mooie overwinning vorige week reisde Dalto af naar zaal landskampioen PKC. Dalto kon de eerste helft goed partij bieden, want halverwege keek de ploeg van Jorrit Bergsma en Ben Verbree aan tegen een kleine achterstand (15-12). Het sterke PKC, dat maar liefst 5 internationals binnen de lijnen had, maakte de favorietenrol na de rust helemaal waar en nam geleidelijk afstand van Dalto en wist de wedstrijd met ruime cijfers (27-18) te winnen.

Dalto startte de wedstrijd tegen PKC met dezelfde 8 spelers waarmee vorige week Oranje Wit werd verslagen en nam brutaal het initiatief door in de eerste aanval direct te scoren. Via goede aanvallen, waarbij een behoorlijk hoog schotpercentage werd gehaald, bleef Dalto het initiatief houden totdat PKC bij de stand van 8-7 voor het eerst op voorsprong kwam. Het lag aan de effectiviteit van het spel van Dalto dat het tot aan 13-12 een gelijk opgaande strijd bleef.  Met name Gilbert Punt onderscheidde zich in de eerste helft met maar liefst 5 velddoelpunten. Vlak voor rust zette PKC nog een keer extra aan en wist het met een 15-12 voorsprong te gaan rusten.

Na de rust strandde de eerste aanval van Dalto helaas in schoonheid en scoorde PKC in de tegenaanval wel direct. Waar Dalto het verschil had kunnen terugbrengen naar 2 doelpunten, keek het nu aan tegen een achterstand van 4 doelpunten. Ondanks deze tegenslag bleef Dalto de aansluiting met PKC zoeken. Nadat Dico de Jager na 20 minuten in de tweede helft de 20-15 op het scorebord zette, liet PKC zien waarom zij als één van de favorieten voor de titel gezien kunnen worden. Werkelijk alles lukte in het laatste kwartier bij PKC, waarmee het verzet van Dalto gebroken was. Eindstand 27-18 in het voordeel van PKC.

Een verlies kan nooit tot tevredenheid stemmen is de mening van trainer/coach Ben Verbree, maar toch hij zag hij positieve punten bij zijn ploeg. Verbree: “Het klinkt misschien gek, maar toch is dit een opsteker voor ons. Ik ben zeer tevreden over onze eerste helft, met name over ons schotpercentage. Jammer dat we dit de tweede helft niet konden doortrekken”. “Ook was ik verrast dat PKC hun spel van tijd tot tijd aanpaste aan ons spel. Ook dat vind ik een compliment aan onze ploeg”. Dalto zit volop in een leerproces en het is zaak om de positieve lijn vast te houden. Komende zaterdag komt KZ/Hiltex op bezoek in Driebergen en het is zaak om daar als team weer goed voor de dag te komen. Verbree: “Voor ons is elke volgende wedstrijd weer een testcase”.