Ingezonden

Lancering bijzondere fietsroutes in de provincie Utrecht

(ingezonden door Huis Doorn)
In het tentoonstellingspaviljoen bij Museum Huis Doorn zijn vier bijzondere fietsroutes gelanceerd onder de titel ‘Ervaar 1914-1918 op de fiets’.
De wethouders van de gemeenten Amersfoort, Bunnik, Soest en Utrechtse Heuvelrug ontvingen de eerste uitgave van de fietsroutes. De vier fietsroutes verbinden acht plekken in de provincie Utrecht met tastbare herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog. De routes hebben een centraal start- en eindpunt bij hotel Bergse Bossen in Driebergen-Rijsenburg.
De acht locaties die u bezoekt tijdens het fietsen, zijn Museum Huis Doorn in Doorn, kasteel Amerongen in Amerongen, het Nationaal Militair Museum in Soest, het Waterliniemuseum Fort bij Vechten in Bunnik, Museum Flehite in Amersfoort, Fort Rijnauwen in Bunnik, het Belgenmonument in Amersfoort en het Archief Eemland in Amersfoort.
Deze locaties hebben zich verenigd in het programma ‘Utrecht Plaatsen van Herinnering’. Met dit programma vestigen de organisaties de komende jaren de aandacht op de gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tijdens speciale tentoonstellingen, rondleidingen en themarondleidingen worden verscheidene aspecten van de periode 1914 -1918 in Nederland belicht. Het programma Utrecht Plaatsen van Herinnering is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Utrecht.
De fietsroutes zijn verkrijgbaar bij de deelnemende erfgoedlocaties, de VVV in Houten en Wijk bij Duurstede en diverse hotels op de Utrechtse Heuvelrug.