Ingezonden

Dalto verliest, maar met perspectief: 23-18 (12-6).

(ingezonden door Desiree Brouwer)

DRIEBERGEN – Dalto verloor, niet onverwacht, van het nog ongeslagen TOP/Quoratio, maar op basis van een goede tweede helft kan met vertrouwen worden uitgekeken naar de wedstrijd van volgende week tegen OVVO/De Kroon. Hopelijk kan Dalto dan ook weer beschikken over de geblesseerde Maarten Groot Hulze en Kaylee Alblas. René Siedsma startte en kon nu alweer driekwart van de wedstrijd spelen.

De eerste helft was nog geen minuut oud of er stond al 2-0 voor TOP op het scorebord. Dat beloofde niet veel goeds. Bij 3-0 scoorde Gilbert Punt de 1-3. Binnen de lijnen stonden de twee Brouwers, Anouk Wezendonk-Brouwer en Barbara Brouwer, vorig jaar nog spelend voor Dalto, tegenover elkaar. Dalto had in het eerste kwart van de wedstrijd weinig tot niets in te brengen tegen een sterk TOP dat heel dynamisch speelde en over meerdere schijven scoorde.

Bij Dalto lukte er weinig, te vaak was de bal na één aanval en soms geen aanval weer onderschept en de kansen die er waren werden gemist. Toch lukte het TOP, dat bij vlagen te nonchalant met de kansen omging, niet om heel veel afstand te nemen en een voorsprong van zeven doelpunten was de grootste.

Omdat de vele kansen die TOP had vooral in de tweede fase van de eerste helft niet in doelpunten werden omgezet kon Rudo Schulting met een fraai afstandsschot net voor rust de stand op een niet onoverbrugbare 12-6 zetten.

Na rust, met Jesse Visser op de plek van Paula Bos, verdween de eerste bal van Dalto over de zijlijn en de tweede helft leek een voortzetting van de eerste te worden, zeker toen TOP gelijk daarna via Brouwer de 13-6 scoorde. Vervolgens kwam Dalto toch wat beter in de wedstrijd, er waren langere aanvallen, meer rust in het spel en belangrijker, het schot was veel zuiverder en zo kon Dalto aan de hand van Rudo Schulting (4x) en Gilbert Punt (4x) en goed steunend werk van de dames langzaam dichterbij kruipen en de achterstand tot vier punten verkleinen.

Dalto speelde met veel inzet en de score bleef nu over en weer gaan. TOP gebruikte de laatste tien minuten om volop te wisselen en bij Dalto had Mathijs den Ouden René Siedsma inmiddels vervangen.  Steeds als Dalto op een verschil van vier doelpunten kwam, scoorde TOP en zo kwam de overwinning geen moment in gevaar. De wedstrijd eindigde met een mooi blok van Mathijs den Ouden. Eindstand 23-18. Een nederlaag, maar wel één met perspectief op basis van de tweede helft en dat is goed voor het vertrouwen in de aanloop naar de wedstrijd tegen het nog puntloze OVVO.

Doelpunten: Rudo Schulting (5), Gilbert Punt (5), Rene Siedsma (2), Dico de Jager (2), Saskia Lieman (2), Marlies Dingemans en Anouk Wezendonk.