Ingezonden

Geslaagde Burendag op de Groenhoek

Persbericht (ingezonden door gemeente Heuvelrug)

Geslaagde Burendag op de Groenhoek

Op de Groenhoek in Driebergen-Rijsenburg vierden buurtbewoners zaterdag Burendag. Er werden hapjes en soep uit allerlei culturen gemaakt en geserveerd: Turkse fetahapjes, linzensoep, Hollandse spiesjes, Marokkaanse thee en meer. Kinderen konden deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder ijzer smeden, meedoen aan de buurtfilm 'Spelen, vroeger en nu', handen versieren of muziek maken met docenten van de Muziekcirkel. Ook burgemeester Frits Naafs was van de partij. Hij opende de Burendag bij het vuur van de smid onder het motto 'samen smeden'. De mensen van Abrona serveerden heerlijke smoothies en in Buurthuis 't Hoekje kon de tentoonstelling 'Kindertijd in Beeld' bekeken worden. De sfeer van het feest werd verhoogd door het zomerse weer. De Burendag op de Groenhoek werd geïnitieerd door Silvia Fiorini, Mirjam van Zweeden en Erwin Donkervoort. Financiële ondersteuning kwam van het Oranje Fonds, Rotary Driebergen-Rijsenburg en de gemeente.