Ingezonden

Brandgevaarlijke situatie beëindigd

(Ingezonden)

Vanochtend heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug een integrale controle uitgevoerd op het adres Langbroekerdijk 21 in Driebergen-Rijsenburg. Dit gebeurde omdat de gemeente vermoedde dat er onder meer sprake was van illegale bewoning, milieudelicten en een onveilige situatie.

Bij de controle waren de politie, de vreemdelingenpolitie, de brandweer en de toezichthouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug aanwezig.

 

Tijdens deze controle is vastgesteld dat het bijgebouw direct achter de woning wordt gebruikt voor kamerverhuur, wat in strijd is met het bestemmingsplan. Bovendien is door de brandweer vastgesteld dat het bijgebouw niet voldoet aan de brandveiligheidseisen. Rondom het bijgebouw lagen brandgevaarlijke materialen, de elektra was onveilig en er waren geen blusmiddelen en werkzame brandmelders. Er was sprake van een levensgevaarlijke situatie. Vanwege de brandgevaarlijke situatie voor personen heeft burgemeester Frits Naafs besloten het bijgebouw per direct te ontruimen en af te sluiten.