Ingezonden

Crisisnoodopvang Dijnselburg eindigt vrijdag 2 oktober

(ingezonden door gem Zeist)

Op vrijdag 2 oktober eindigt de crisisnoodopvang van de vluchtelingen die de gemeente Zeist opvangt in sporthal Dijnselburg. Wat begonnen is als crisisnoodopvang van 72 uur, is een ‘warm’ verblijf geworden van 14 dagen. Deze crisislocatie en de crisisorganisatie zijn niet geschikt voor langere duur. Daarom zijn wij in overleg met het COA tot beëindiging gekomen van de crisisnoodopvang.

 

De vluchtelingen worden vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur opgehaald en met bussen naar een crisisnoodopvanglocatie in Hardenberg gebracht. De vluchtelingen zijn hierover vanmiddag geïnformeerd door de locatiemanager van de sporthal. De hulpverleners en vrijwilligers die de afgelopen weken actief zijn geweest in de sporthal, worden morgen in de gelegenheid gesteld om de vluchtelingen gedag te zeggen tussen 15.00 en 16.00 uur.

 

Bijeenkomst 5 oktober

Op maandag 5 oktober vindt van 20.00 tot 22.00 uur een bijeenkomst plaats in het gemeentehuis voor hulpverleners en vrijwilligers en andere direct betrokkenen.

 

Kijk voor meer informatie op het liveblog www.zeist.nl/vluchtelingen.