DriebergenGratisHeuvelrug

Poortgebouw oude begraafplaats Driebergen naar De Algemene

Wethouder Boonzaaijer wil het monumentale poortgebouwtje van de oude Driebergse begraafplaats verkopen aan begrafenisonderneming De Algemene en niet aan de historische vereniging Vroeger & Nu.

Dat blijkt uit een brief van Boonzaaijer aan de gemeenteraad, die er het laatste woord over mag hebben. Zowel De Algemene als de historische vereniging claimen dat het Heuvelrugse gemeentebestuur hen het pand al eerder zou hebben toegezegd.

De historische vereniging wil het pand graag overnemen om het funerair centrum uit te bouwen dat ze er de laatste jaren gevestigd hebben. Een vrijwilliger van dat funerair centrum kreeg daar onlangs nog bijna een prijs voor toebedeeld. Het bleef uiteindelijk bij een bos bloemen.

Lees hieronder (klik op beeld) de overwegingen van wethouder Boonzaaijer en zijn ambtenaren.

 

Hillridge heeft het eigenlijk niet zo op knippen en plakken van andermans berichten, maar brengt de berichtgeving noodgedwongen terug, in de zin dat er fors minder rondgefietst, gebeld en nagevraagd zal worden. Hillridge zal nu en dan wel samenvattingen blijven leveren van wat er gebeurde en te gebeuren staat. Mochten nieuwe adverteerders, sponsors, abonnees of andere fondsen zich melden, zijn we direct weer de lokale journalist.