AmerongenGratisHeuvelrug

Een luchtje asbest scheppen

Het is maandag mantelzorgmiddag en ik ga lekker even een luchtje scheppen met de oude moeder. Amerongen,  is het idee,  want misschien zijn de uiterwaarden wel Pieckiaans mooi ondergelopen. 

Nog not dus.  Dan maar een gewoon rondje om het kasteel,  maar het paadje onderlangs is versperd.  Ik vermoed dat er asbest tussen het puin is gevonden, waarmee dit prachtige Amerongse laantje is verhard, maar dat horen we nog wel van de gemeente Utrechtse heuvelrug. *

Ik zag -of ik meende te zien- burgervader Frits in elk geval al zitten, met een kopje koffie op zijn knieen, temidden een volle huiskamer van Zandvoort, en dat is niet wat je denkt maar dat was ooit het laatste huis van Amerongen, daarna moest je voort door het zand.

Om de hoek begint het laantje, loop er al jaren overheen, zonder noemenswaardige gezondheidsschade. Het laantje loopt ook langs de oorspronkelijke locatie van Kasteel Lievendael,  de voorganger van Kasteel Amerongen. Liet ik me ooit vertellen.

Einde verhaal. Voorlopig

*Dat hoorden we tot op heden niet. Een verzoek om informatie liep een eerste maal op niets uit, na een tweede poging op 9 januari werd doorverwezen naar anderen:

‘Het gaat om het pad Lievendaaltje in Amerongen. De beheerder hiervan is het Schoutenhuis. De Inspectie Leefomgeving en Transport is bevoegd gezag en heeft de zaak in behandeling. De instanties hebben onderling contact en gaan een Plan van Aanpak opstellen.’

Aldus de gemeentevoorlichter, die zich wel, maar anderszijds niet geroepen acht om het publiek hierover voor te lichten: ‘Wij willen hier zeker over communiceren, maar dan moet eerst duidelijk zijn wat er gecommuniceerd kan worden.’

Update 5 februari: nog geen meldingen van gemeente, leefomgeving en/of schoutenhuis.