Columns

Lief weblog

Maandag
Vanochtend regulier overleg met het managementeam, met de eerste amandelstaaf van dit jaar. Weer zeer vruchtbaar. Het PWET-traject staat inmiddels goed op de rails. Ook de behandelingsprocedure van de gebiedsvisie binnen het platform Zuid-Oost Utrecht prakt binnen de ambtelijke kaders de bestuurlijke soep al lekker gaar. Op het web zie ik dat mijn nieuwe ghostwriter het aardig doet. Als je een hippe gemeente wil zijn dan kost dat wat.

Dinsdag
Vanochtend overleg met Van der Wout, wijkchef van politie. Ook het horecakoppel was aanwezig, al weet ik nog steeds niet wie dat zijn. Gelukkig hadden ze wel vruchtgebak bij zich. Samen hebben we een conceptregeling gemaakt die tijdens een volgend overleg kan worden besproken. Adjudant Van Juut heeft in Driebergen trouwens een ander koppel –stel Polen- aan kunnen houden dat zich verdacht ophield rond de winkelpanden. Wat Van Juut met verdacht bedoelde heb ik niet goed begrepen. Maar ach, als burgemeester moet je vooral de hoofdlijnen zien.

Woensdag
Terugkomend op de klikokwestie hebben we ook hier de daders op kunnen pakken. Het waren ook hier weer Polen. Er bleek zelfs een verband te bestaan met het koppel Polen dat gisteren werd opgepakt. Dat hoorde ik van de familie B., toen ik daar op de koffie kwam, met een slagroomtaart. B. kan het weten natuurlijk, die houdt de Sportlaan al jaren vrij van gespuis.

Donderdag.
Van de week de rampenfolder bij de mensen in de bus gedaan. Intern hebben we een nog veel groter plan uitgewerkt, onder het genot van een lekker stuk vlaai. Vanwege de zeespiegelstijging houden we serieus rekening met een invasie van randstedelingen. Die komen niet verder dan Langbroek, want we zetten alle weteringen onder water. De Grebbeberg en de Heuvelrug dekken ons in de rug. De infrastructurele tunnelbak aan het westelijk front moet snel gerealiseerd om het cordon rond te krijgen.

Vrijdag
Een nieuwe hippe gemeente zei ik. Dat ging gister weer goed toen de Partij van de Dieren kwam congresseren, met haar bevallige lijsttrekker. Ze doet me erg denken aan een jonge hinde, droom ik ‘s ochtend nog even over haar na, met een dierproefvrije tompouce op het schoteltje. Daarna rest me helaas niets dan het zoveelste visiedocument over de organisatie-ontwikkeling en de opzet en voortgang van het integraal veiligheidsbeleid. Probeer dat maar eens sexy naar de burger toe te communiceren.