Driebergen

U-Stal wil graag meepraten over nieuw station

Homan U-stal

U-stal bestaat 25 jaar en viert dat door de medewerkers te portretteren. Vanmiddag de medewerkers van de fietsenstalling bij station Driebergen-Zeist.

U-stal begon ooit in de stad Utrecht, als werkgelegenheidsproject. Inmiddels heeft de stichting tien stallingen in beheer, waaronder die bij station Driebergen-Zeist. Een werkgelegenheidsproject is het al lang niet meer, de verhouding subsidie-eigenbroekophouden is rechtevenredig omgedraaid van 90%-10% in 10%-90%, waarbij de subsidiedeel zich voornamelijk in de rugzakjes van herintredende of reintegrerende medewerkers bevindt. 

Vanmiddag worden de lokale medewerkers in het zonnetje gezet, door een reeks portretten te onthullen. 'We vieren het met alle betrokken, dus ook met de gemeente. Maar vooral met ons personeel, want dat zijn onze belangrijkste mensen,' aldus Pieter Mosterd, directeur van U-stal. Naast de onthulling van de portretten zal Mosterd verkeerswethouder Homan een documentaire overhandigen en proberen nog een praatje aan te knopen met Homan, ook om te zien hoe de plannen voor de nieuwe fietsenstalling er bij staan. In 2019 moet er immers een nieuw station staan, met een ondergrondse fietsenstalling voor twee- tot drieduizend fietsen, plus een fietsenwerkplaats.

Mosterd wil daar graag aan meedoen, maar deelt ook nu al graag de ervaring en expertise van U-stal met Homan, om op tijd aanpassingen te kunnen bewerkstelligen. 'Je ziet vaak dat we niet worden betrokken, omdat gedacht wordt dat het puur een bouwproces is. Achteraf hoor je dan: hadden we maar dit, of hadden we maar dat. Wij hebben met onze ervaring deskundigheid opgebouwd, zoals je in Houten kunt zien; dat station en die stalling is heel prima georganiseerd en vormgegeven. Dus is het handig om ons in een vroeg stadium. Als je beter doordenkt kom je vaak tot betere oplossingen.'

 

Homan U-stal

U-stal