Politiek

Verstedelijking aan de Arnhemse Bovenweg/Traay

Verstedelijking aan de Arnhemse Bovenweg/Traay

Tijdens de laatste raadsvergadering van de Utrechtse Heuvelrug heeft de VVD tegen het collegevoorstel gestemd om een groot appartementengebouw op te trekken aan de Arnhemse Bovenweg hoek Traaij ten behoeve van Bartiméus.

Maar de meerderheid dacht daar helaas anders over dus komt het er wél.

De VVD vindt het belangrijk dat het dorpse karakter van Driebergen niet wordt aangetast door veel te massale hoogbouw. Het gebouw wordt minstens  drie meter hoger dan de  gebouwen in de omgeving en voor tuin of groen blijft maar erg weinig tot niets over. Natuurlijk vinden wij dat de cliënten van Bartiméus, net als alle andere inwoners, een fijne en vooral veilige woonomgeving moeten hebben. Ook op het punt van veiligheid lijkt het ons niet verstandig om op dit zeer drukke kruispunt dergelijke nieuwbouw voor deze specifiek groep toe te staan. Als het dan toch op deze locatie moet, dan, zo vroegen wij ons tijdens de raadsvergadering af, kan er niet een verdieping af zodat het gebouw meer in harmonie met de omgeving komt te staan.

 

Driebergen is een dorp, dat nog steeds een dorpse sfeer uitstraalt en wij hebben in ons beleid vastgesteld, dat wij dat ook zo willen houden. Die dorpse sfeer verdwijnt, indien wij doorgaan met overal te veel woningen op te weinig grond te bouwen.

 

Wij vinden het heel jammer dat de andere partijen ergeen oog voor lijken te hebben om daar zorgvuldig mee om te gaan. Dit is juist een van de belangrijkste redenen waarom inwoners hebben gekozen om hier te wonen. De VVD staat voor een mooie en veilige woonomgeving!

 

Ron van der Laan,

VVD Utrechtse Heuvelrug