Sport

Bob van Lierop volgt Peter Kranenburg op bij HSI

(ingezonden door HSI)

Bob van Lierop volgt Peter Kranenburg op bij HSI

Bob van Lierop heeft afgelopen maandagavond het voorzitterschap van HSI (Heuvelrug Sport Initiatief) overgenomen van Peter Kranenburg. Peter Kranenburg werd op eigen kracht direct gekozen in de nieuwe gemeenteraad die donderdag 27 maart wordt geïnstalleerd. Het voorzitterschap van HSI gaat niet samen met het gemeenteraadslid zijn.

Bob van Liepop neemt nu het voorzitterschap over. Hij was tot 25 maart lid van de gemeenteraad, maar komt niet terug in de nieuwe raad. Bob van Lierop stond in 2005 als voorzitter van de Driebergse Sportfederatie aan de wieg van HSI en is dus een bekende op het gebied van de belangenbehartiging voor de sport op de Utrechtse Heuvelrug.

Peter Kranenburg volgde in 2012 Harald Arts op als voorzitter van HSI. In de afgelopen periode heeft Peter zich onder meer bezig gehouden met de voorbereidingen rond de nieuwe APV, tennisharmonisatie en het Beleidsplan Sport 2020. “Peter heeft met de APV en het Beleidsplan Sport 2020, in korte tijd voor de clubs een paar belangrijke zaken neer mogen zetten,” aldus de nieuwe voorzitter Bob van Lierop: “We moeten er als sport wel bovenop blijven zitten. Sport is een belangrijke pijler in een breder geheel, maar dat kan alleen met sterke clubs met een stevige basis”. Peter Kranenburg vult dit aan, met “alleen wanneer er ruimte blijft voor ondernemende clubs, is er perspectief. De clubs gaan daar met HSI nog hun handen aan vol krijgen.” Tegelijkertijd met het aantreden van Bob van Lierop trad ook Dick van Zaane aan als vertegenwoordiger namens de clubs uit Maarn en Maarsbergen binnen HSI. Hij volgde Harry Kampschoër op.

HSI, Heuvelrug Sport Inititiatief werd in 2005 opgericht als belangenbehartiger van de gezamenlijks sportclubs op de Heuvelrug en wordt o.m. gevormd door de Driebergse Sportfederatie, Doornse Sportraad en het Leersums Sportoverleg. In het bestuur van HSI zijn alle kernen op gelijkwaardige manier vertegenwoordigd onder een onafhankelijke voorzitter. Het bestuur bestaat uit Bob van Lierop (onafhankelijk voorzitter), Wim Cassée, vicevoorziter (Driebergen-Rijsenburg); Willem Pot , secretaris (Doorn), Ron van Scherpenzeel, penningmeester (Amerongen en Overberg), Arie van Leeuwen, lid a.i. (Leersum) en Dick van Zaane, lid (Maarn en Maarsbergen).