Agenda

Op zoek naar de vleermuizen Rijnauwen (I)

(ingezonden door SBB)

Op zoek naar de vleermuizen van Fort bij Rijnauwen

Elk jaar overwinteren er honderden vleermuizen op het fort! Inmiddels zijn de vleermuizen uit hun winterslaap ontwaakt en kun je ze tijdens de speciale vleermuizen excursie gaan bekijken. Op donderdagavond 10 april om 19.00 uur neemt de boswachter van Staatsbosbeheer je mee en kom je alles te weten over de vleermuizen. Hoe leven ze nou eigenlijk, wat eten ze en hoe werkt dat nou met die “echolocatie”? We gaan daarbij het fort in en kunnen dan echte vleermuizen zien! De excursie start om 19.00uur bij het hek van Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk 3, Bunnik. De kosten zijn

€ 5,- per persoon. Aanmelden is niet nodig. Kijk op onze website www.staatsbosbeheer.nl voor meer informatie over deze en andere excursies op het Fort. Staatsbosbeheer heeft een groot aantal forten. Een ervan is het Fort bij Rijnauwen, het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort bij Rijnauwen heeft inmiddels een duidelijke functie als natuurgebied met militair historische waarde.