Agenda

Internationaal topauteur Graeme Simsion bij Boek&Koek in Maarn

PERSBERICHT
(ingezonden door Boek en Koek)

De Maarnse boekwinkel Boek&Koek ontvangt vrijdagmiddag 29 augustus de Australische bestsellerauteur Graeme Simsion. De auteur is kort in Nederland om zijn nieuwe boek “Het Rosie Effect” te promoten en zijn fans te ontmoeten. Hij doet hierbij in het hele land maar twee boekwinkels aan, waaronder dus Boek&Koek in Maarn.
De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant, maar verkocht zijn bedrijf om fulltime schrijver te worden. En met succes: zijn debuutroman ‘Het Rosie Project’ vertelt over de autistische Don Tillman, die genetica doceert aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij eerder niet verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. Rosie is ook op zoek, naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.
Simsion heeft wereldwijd miljoenen boeken verkocht. Voor verschijnen van zijn eerste boek werden de rechten van ‘Het Rosie Project’ al verkocht aan veertig landen en inmiddels zijn de filmrechten verkocht aan Sony Pictures. In september verschijnt zijn Simsions nieuwe roman ‘Het Rosie Effect’. De Maarnse ondernemer Liobe Kamminga mocht alvast een proefdruk lezen en was meteen enthousiast. “Het eerste boek is hilarisch en lijkt moeilijk te evenaren, maar het Rosie Effect is weer bijzonder komisch en spannend.”
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff heeft deze zomer alle boekhandels in Nederland de kans gegeven een voorstel te doen over een bezoek van Graeme Simsion naar de winkel. Boek&Koek kwam met een winnend plan. “We konden zelf eerst niet geloven dat we de uitgever hebben overtuigd, maar het is fantastisch dat Simsion naar onze Heuvelrug komt! We gaan er dan ook een feestelijke middag van maken in de sfeer van zijn boeken”, aldus Liobe Kamminga. Iedereen is hierbij van harte welkom.
De ‘meet en greet’ met Graeme Simsion begint om 14.00 uur en is vrij toegankelijk. Boek&Koek is gevestigd aan de Raadhuislaan 9 in het centrum van Maarn.