Politiek

SYMPOSIUM: De veranderende rol van de inwoner

Persbericht

(ingezonden door D66)

SYMPOSIUM
De veranderende rol van de inwoner, de zorg en de overheid in de participatie samenleving is het actuele thema van het symposium dat D66 Utrechtse Heuvelrug organiseert op vrijdag 10 oktober om 15.00 uur in de Raadszaal van Cultuurhuis Pléiade te Doorn.
De sprekers zijn:
Mevrouw Prof. dr. Marieke Schuurmans, hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit  Utrecht en lector Ouderenzorg aan de Hogeschool Utrecht. Zij gaat in op de veranderende rol van de inwoner.
Mevrouw drs. Jopie Nooren, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bartiméus in Doorn. Bartiméus zet zich samen met mensen die slechtziend of blind zijn in om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Zij bespreekt de veranderende rol van de zorgaanbieder.
Mevrouw Liesbeth Hoogendijk, directeur van Mezzo, de Landelijke Vereniging van Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg. Zij geeft een presentatie over de gemeentelijke mogelijkheden om mantelzorgers en vrijwilligers te ondersteunen.

Mevrouw Saskia Boelema, oud-wethouder van Breda met de portefeuille onderwijs, financiën en organisatie en lid van het Landelijk Bestuur van D66. Zij behandelt de veranderende rol van de overheid.

Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid van Elisabeth van Oostrum als wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, waar ze van 1 januari 2006 – 19 mei 2014 namens D66 deel uitmaakte van het College van Burgemeester en Wethouders.

Na aanmelding per mail voor 3 oktober op info@d66utrechtseheuvelrug.nl zijn belangstellenden vanaf 14.30 uur welkom.