Heuvelrug

Heuvelrug tweemaal in Wandelzoektopveertien

Twee wandelingen over de Heuvelrug zijn opgenomen in de shortlist voor de verkiezing mooiste wandeling 2015, van website Wandelzoekpagina.

Jaarlijks houdt de Wandelzoekpagina de verkiezing, waarin sitebezoekers op voorgeselecteerde wandelingen mogen stemmen. In de shortlist van dit jaar staan twee wandelingen over de verre oostflank van de Utrechtse heuvelrug: de Trage Tocht Kwintelooyen, vanuit Rhenen over de Dikkenberg en Plantage WillemIII en de Trage Tocht Veenendaal-West, die in dezelfde omgeving loopt, maar dan vanuit station Veenendaal-West.

Afgelopen jaar telde de Wandelzoekpagina 800.000 gedownloade wandelingen. Beide genomineerde wandelingen raken de gemeente Utrechtse Heuvelrug maar net, maar wandelingen over onze Heuvelrug staan onverminderd hoog in de rankings van de wandelzoekpagina. Met name het Leersumse Veld trekt veel bezoekers, op de voet gevolgd door Kaapse Bossen, Amerongse Berg. Ook de Driebergse Klein Zwitserlandroute doet het al jaren goed, in elk geval bij bij de virtuele wandelaars. Stemmen op de wandelingen kun je op de wandelzoekpagina.

Overigens kun je op de Heuvelrug ook prachtig wandelen met de wandelapp Everytrail, gewoon op je telefoon. Zo zijn er drie prachtige Amerongse routes, die al zevenhonderd maal zijn gedownload.  In Driebergen vind je  vijf wandel- en twee fietsroutes, vanuit Hotel Bergse Bossen, die samen ook al zestienhondermaal zijn gedownload.

Helaas werkt de app nu nog allen op Android toetstellen. Het vermaledijde Tripadvisor heeft de app opgekocht en draait het om onduidelijke redenen nu de nek om. Er wordt intussen gezocht naar alternatieven, voor de mensen met een Iphone. Een heel mooi alternatief is inmiddels gevonden, maar vergt nog wat ontwikkeltijd.