Agenda

Mijn Vader, de Expat. Met lekker eten

Geachte heer/mevrouw,

(ingezonden door Baak/Maitland)

Op zaterdag 29 november a.s. hebben wij een mooie voorstelling in Driebergen op Landgoed de Horst (Theater Maitland).
Korte omschrijving:

Filmmaker Abdelkarim El-Fassi en acteur Nasrdin Dchar presenteren met Mijn vader, de expat + Oumi een avond vol film, theater, zang en poëzie. De verhalen gaan over de zoektocht naar een identiteit, je thuis voelen, angsten, dromen, verleden en heden, maar nog belangrijker: de toekomst. In de documentaire Mijn vader, de expat beschouwt El-Fassi zijn vader niet als gast en arbeider, maar als mens. Hij vraagt hem expliciet naar zijn dromen, angsten en hoe hij terugkijkt op zijn 'emigratie naar Mars'. Impliciet roept de documentaire vragen op over je thuis voelen, acceptatie en de zoektocht naar je identiteit. De monoloog Oumi (mijn moeder), van Nasrdin Dchar en geschreven door Maria Goos, gaat over het leven van Habiba, een Marokkaanse vrouw die in Steenbergen terechtkwam. Over hoe ze opgroeide in het bergdorpje Touasitte, waarom ze naar Nederland kwam en hoe dat haar leven veranderde. En over een van haar zonen die acteur werd: Nasrdin, die zich vaak ingeklemd voelt tussen loyaal zijn aan het land waar zijn wortels liggen en loyaal zijn aan het land waarin hij leeft. Zaterdag 29 november organiseren wij een speciale editie van "Mijn Vader, De Expat" het betreft een unieke voorstelling, omdat we deze avond ook culinair invullen. Kok Mounir Toub komt speciaal voor ons Arabisch koken. Hij is bekend van '24/7 kitchen' en zal voor ons een 3-gangen menu samenstellen.
Voor meer informatie en praktische gegevens, zie: http://www.debaak.nl/events/theater-maitland-mijn-vader-de-expat