Ingezonden

Groot onderhoud N227 tussen Langbroek en Doorn

(ingezonden door prov Utrecht)

Vanaf woensdagavond 24 juni voert de provincie Utrecht asfalteringswerkzaamheden uit aan de N227 tussen Langbroek en Doorn. Het gaat om groot onderhoud aan de weg. Het oude asfalt wordt verwijderd en vervangen door twee nieuwe lagen. Als de klus is geklaard, ligt de weg er voor de komende jaren weer strak en veilig bij.

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de weg worden afgesloten. Uitgangspunt bij alle wegwerkzaamheden is om zo min mogelijk hinder te veroorzaken voor het verkeer en de omgeving en de duur van de hinder zo kort mogelijk te laten zijn.

Wegafsluitingen

Vanaf woensdagavond 24 juni, 20:00 uur tot donderdagochtend 25 juni, 05:30 uur:
De N227 tussen Langbroek en Doorn is afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze periode wordt het oude asfalt verwijderd.

Vanaf donderdagavond 25 juni, 20:00 uur tot zondagochtend 28 juni, 05:30 uur:
De N227 tussen Langbroek en Doorn is afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze periode worden twee nieuwe lagen asfalt en markering aangebracht. Vanaf zondagochtend 05:30 uur is de weg weer vrij en zijn er geen werkzaamheden meer.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid
Tijdens de wegafsluiting kunnen aanwonenden en hulpdiensten gebruik maken van de parallelweg.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N225, de A12 en de N229. Connexxion gaat met kleine bussen over de parallelweg rijden.

Laatste werkzaamheden in de vakantie
In het weekend van 4 juli zijn er geen werkzaamheden. In de vakantieperiode daarna vinden de overige wegwerkzaamheden plaats op de N227. Het gaat daarbij om het restwerk in Langbroek en om het groot onderhoud tussen Langbroek en Cothen.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.