Heuvelrug

Huismus, koolmees, vink; updated!

De resultaten van de tuinvogeltelling lopen op de Utrechtse heuvelrug redelijk parallel met de landelijke resultaten. Alleen de vink schuift twee plaatsjes naar voren.

{mprestriction ids=”*”} Bij de tuinvogeltelling tellen mensen vanachter hun raam de verschillende soorten vogels in hun voor- of achtertuin gedurende een halfuurtje.  De huismus wordt op de Heuvelrug het vaakst gezien, gevolgd door koolmees en vink.

De top twee is daarmee hetzelfde als de landelijke top twee, de vink schuift voorbij merel en pimpelmees, die landelijk een derde en vierde plaats innemen. De pimpelmees zit de vink wel op de hielen, nog even en het sympathieke vogeltje pakt brons.

De Tuinvogeltelling is nog niet ten einde, je kunt nog meedoen tot zonsondergang vandaag. Er zijn enkele tientallen tellers actief of actief geweest in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De meeste in Driebergen, Leersum telt ook flink mee. Amerongen telt nog maar twee tellers, en ook in Overberg zitten de tellers kennelijk nog even in de kerk.

UPDATE: Dat was vanochtend tegen elven. Inmiddels is het drie uur en is de vink met stip op numero 1 beland. Koolmees blijft twee, mus zakt naar drie. Pimpelmees zakt naar vijf, net achter merel. In Amerongen en Overberg doen ze nu ook meetellen.{/mprestriction}