Politiek

VVD minister Jeanine Hennis- Plasschaert noemt afname inbraken door kentekenregistratie succesvol.

(ingezonden door VVD)

VVD minister Jeanine Hennis- Plasschaert noemt afname inbraken door kentekenregistratie succesvol.

Dit zei de minister van Defensie tijdens haar bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug op maandag 10 maart. Minister Hennis-Plasschaert, stelde dat kentekenregistratie gevoelig ligt in verband met de bescherming van privacy. Maar de minister gaf ook aan dat de afname van het aantal woninginbraken met 60 tot 70% een belangrijk argument is dat zeker moet worden meegewogen bij het oordeel over het invoeren van kentekenregistratie.
Vervolgens beantwoorde de minister in de Raadzaal vragen vanuit het publiek, welke veelal over de sluiting van de marinierskazerne gingen. Hierover zei de minister: “Ik ben het met jullie eens dat het jammer is dat de marinierskazerne hier moet sluiten, ik zal ervoor proberen te zorgen dat de gemeente niet met lege handen komt te staan als de mariniers zijn vertrokken.”
Lijsttrekker VVD Utrechtse Heuvelrug Rob Jorg zei hierover: “Ik ben in ieder geval blij met het feit dat de minister heeft gezegd dat ze de gemeente Utrechtse Heuvelrug niet met lege handen wil achterlaten na het vertrek van de marinierskazerne in 2019. Ze nodigde de gemeente uit om in de komende jaren plannen te ontwikkelen voor de toekomst van het terrein en hierover met haar in contact te treden.”
Tot slot ging zij vergezeld door de VVD lijsttrekker en de campagneleden van VVD Utrechtse Heuvelrug de straat op in winkelcentrum de Passage om in gesprek te gaan met de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug.
VVD minister Jeanine Hennis Plasschaert was maandag 10 maart, op verzoek van de lokale VVD, aanwezig op de Utrechtse Heuvelrug.