Politiek

SP: grondwaterpeil Groene Tuinen zorgelijk

Utrechtse Heuvelrug, 23 januari 2015

(ingezonden door SP)

SP raadslid Lyander Schmitz zal tijdens het vragenuur van donderdag 29 januari vragen stellen over de wateroverlast bij de nieuwbouwwijk `Groene Tuinen` in Driebergen-Rijsenburg.

Schmitz: ”Ik ben door een inwoner van Driebergen geattendeerd op wateroverlast bij het
nieuwbouw project `Groene Tuinen’ in Driebergen. Door bij de bewoners zelf te vragen wat er speelt, bleek al snel dat het water gewoon niet de bodem in zakt, sommige tuinen bestaan uit complete vijvers. De Groene tuinen (samenwerking tussen Heuvelrug wonen en de gemeente) doet onderzoek naar de oorzaak, maar intussen hebben de bewoners wel een brief ontvangen van Heuvelrug wonen waarin staat dat de verantwoording voor de tuin bij de huurder ligt. Dat je voor het onderzoek al zegt wie er verantwoordelijk is, vind ik nogal vreemd”

Tijdens de raadsvergadering zal Lyander Schmitz het college bevragen over welke stappen zij gaan nemen om dit probleem op te lossen.