PS'15; persberichten en ingezonden

2 maart: lancering verkiezingscampagne Provinciale Statenverkiezingen

(ingezonden door Prov Utrecht)

Met de Slogan ‘Wat Stem jij? Kies jouw Utrecht’ voert de provincie Utrecht een opkomstbevorderende campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. De provincie laat zien dat er heel wat te kiezen valt en roept de kiesgerechtigde inwoners van provincie Utrecht op bewust een stem uit te brengen.
Ontmoet 2 maart om 18.30 uur de lijsttrekkers van de 11 zittende partijen en de 4 nieuwe politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. De politieke partijen laten dan zien hoe zij de kiezers aan zich gaan binden de komende weken en er is gelegenheid de lijsttrekkers een aantal vragen te stellen.
Om 19.00 uur vindt de verrassende lancering van de campagne plaats op het buitendek van het Provinciehuis.
En om 19.30 uur gaan de lijsttrekkers met elkaar in debat op uitnodiging van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, in de foyer van het Provinciehuis. U bent ook uitgenodigd om dit debat bij te wonen cq te verslaan.

Datum: Maandag 2 maart van 18.30 tot 19.30 uur
Wat: Van 18.15 (start 18.30 uur) tot 19.30 uur lancering verkiezingscampagne
Van 19.30 tot 21.30 uur lijsttrekkersdebat georganiseerd door Vereniging van
Nederlandse Gemeenten
Locatie: Provinciehuis provincie Utrecht, Archimedeslaan 6, Utrecht. Er is voldoende
gelegenheid om te parkeren en de locatie is met openbaar vervoer goed
bereikbaar. Om uw route te bepalen, zie: https://www.provincie-
utrecht.nl/algemene-onderdelen/serviceblok/contact/route/
Voor in uw agenda!
Woensdag 18 maart kiezen de inwoners van provincie Utrecht voor Provinciale Staten én de Waterschappen. Van 07.30 uur tot 21.00 uur is er de gelegenheid voor kiesgerechtigden om twee keer te stemmen. Als de stembussen sluiten start op het Provinciehuis (Archimedeslaan 6) de uitslagenavond. Bijna alle fracties van de 15 politieke partijen komen vanaf de sluiting van de stembussen naar het provinciehuis om daar in gezamenlijkheid de (voorlopige) uitslagen in spanning af te wachten. U kunt daarbij zijn. Het is een avond om terug te kijken op de verkiezingscampagne, te filosoferen over mogelijke coalities en een gelegenheid voor de politieke partijen om met elkaar in debat gaan over en duiding te geven aan de voorlopige uitslagen die we per gemeente op de avond tonen. Hoe laat de avond duurt, dat weet niemand. U bent van harte welkom om erbij te zijn vanaf 21 uur, er is vrije inloop.