Politieberichten

Bankpas en geld stelen door babbeltruc toe te passen

Bankpas en geld stelen door babbeltruc toe te passen

Laatste update:
Zaaknummer:
2014286011
Datum delict:
Plaats delict:
Maarn, Woudenberg en Utrecht

Pas als de bank haar belt, ontdekt een vrouw van 77 uit Maarn dat ze haar bankpas mist. En dan is er al flink wat geld van haar rekening gepind. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

Opnamen van de verdachten

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 29 april 2015 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De daders zijn een man en vrouw die de pincode van de bejaarde afkijken, haar met een smoes aanspreken en vervolgens ongemerkt haar pas stelen. Deze babbeltruc vindt plaats op woensdag 8 oktober 2014 bij de supermarkt aan het Buntplein in Maarn. De 77-jarige vrouw staat in de rij bij de kassa. Achter haar staat een man die ongemerkt haar pincode afkijkt. Als de bejaarde buiten haar boodschappen in haar fietstassen stopt, komt die man weer aanlopen, nu samen met een vrouw. De man laat een andere fiets tegen de fiets van de vrouw vallen, waardoor haar fiets omvalt. En terwijl de man de fiets weer rechtop zet, steelt de vrouw de bankpas uit de portemonnee die in één van de fietstassen van de bejaarde zit. Het slachtoffer fietst weg en de man en vrouw blijven eerst bij de glascontainer staan en lopen dan weg richting de Buntlaan en Prinseheuvellaan. De man en vrouw pinnen een flink bedrag van de rekening van het slachtoffer. Dat doen ze bij een automaat aan de Maarsbergseweg in Woudenberg en op de Roelantdreef in Utrecht.

Signalementen

Verdachte 1:

 • man
 • blanke huidskleur
 • normaal tot mollig postuur
 • kort, donker haar
 • had een baseballpet op met lichtgekleurde afbeelding
 • droeg een spijkerbroek
 • tijdens het lopen draaide hij met zijn rechtervoet naar buiten.

Verdachte 2:

 • vrouw
 • blanke huidskleur
 • mollig postuur
 • bruin haar in een staart
 • droeg een driekwart jas of vest met grote knopen
 • had een bontgekleurde sjaal om.

Vragen

Herkent u deze man en vrouw of  weet u misschien wie ze zijn? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=TqrURGUzQHY