Politieberichten

Verdachten aangehouden voor woninginbraak

Verdachten aangehouden voor woninginbraak

Laatste update:

Maarn – Na een melding op donderdag 16 april van inbraak bij een woning aan de Van Speijklaan hebben omwonenden samen met de politie twee verdachten aangehouden.

Verdacht

Rond 12.00 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens in een tuin bij een woning zich verdacht ophielden. Ter plekke hoorde de politie omwonenden roepen. Getuigen verklaarden dat een verdachte wegrende in de richting van de Ruyterlaan. Een getuige bood de agent een fiets aan, waarop hij de achtervolging startte. Op de Beeklaan trof hij een 27-jarige verdachte uit Ede en hield hem aan. Een andere verdachte, een 25-jarige man uit Ede, werd inmiddels door buurtbewoners aangehouden. Een derde verdachte werd niet meer aangetroffen.

Onderzoek

Bij de woning aan de Van Speijklaan werden door de forensische opsporing braaksporen aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.