Ingezonden

Kleurwedstrijd voor volwassenen bij Boek&Koek!

(ingezonden door Boek & Koek)
Aan de vooravond van de Kunstroute van Maarn en Doorn organiseert boekwinkel Boek&Koek in Maarn een kleurwedstrijd voor volwassenen. Eigenaresse Liobe Kamminga: ‘je ziet wel kleurwedstrijden voor kinderen, maar eigenlijk nooit voor volwassenen terwijl kleuren onder deze groep een echte rage is geworden.’

Voor velen is het een laagdrempelige manier om creatief bezig te zijn. Als kind kleuren en tekenen we veel, maar als we ouder worden doen we dat beduidend minder. Dat is jammer, want kleuren is bewezen rustgevend. En vaak worden er prachtige kunstwerken gemaakt. Boek&Koek heeft daarom samen met lokale kunstenaars Lonneke van Drunen en Indra Kamerling het initiatief genomen voor een kleurwedstrijd voor volwassenen, in de hoop verborgen talent te ontdekken. De door volwassenen gemaakte kleurplaten worden door een deskundige jury beoordeeld, bestaande uit kunstenaars en middelbare schoolkinderen die ervaring hebben met het creëren en exposeren van kunst. De winnende kleurplaat zal tijdens de Maarnse kunstroute op 6 en 7 juni bij Boek&Koek een prominente plaats in de winkel krijgen.

Om talent optimaal te stimuleren wordt samen met Dorien Schults van Atelier DoDesign uit Maarn een workshop ‘kleuren voor volwassenen’ georganiseerd. Iedereen tussen de 12 en 102, die nog wat inspiratie wil opdoen of meer wil leren over kleuren, is aanstaande zaterdag 16 mei welkom bij de workshop ‘kleuren voor volwassenen’. Kunstenares Dorien Schults zal nader ingaan op materiaalgebruik, technieken en effecten. De workshop start om 10:00 bij Boek&Koek en is gratis toegankelijk.

Spelregels
Iedereen kan meedoen met de kleurwedstrijd, minimum leeftijd is 12 jaar. Kleurplaten zijn af te halen bij Boek&Koek of kunnen worden opgevraagd via info@boekenkoek.net. Aanpak en materiaalgebruik zijn vrij. Inzendingen voor 1 juni dingen mee naar het kleurpakket t.w.v. € 50,-
De jury bestaat uit lokale kunstenaars Lonneke van Drunen en Indra Kamerling, tijdens de kunstroute te zien in Atelier Lonneke van Drunen op Landgoed Maarsbergen. Zij worden bijgestaan door leerlingen van het Openbaar Lyceum Zeist, die vorig jaar tijdens de kunstroute hebben geëxposeerd bij Boek&Koek. 5 juni wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.

Boek&Koek is gevestigd aan de Raadhuislaan 9 in het centrum van Maarn.