Ingezonden

Veel aandacht voor demonstraties met jachthonden tijdens Boerenmarkt Vroeg

(ingezonden door Janneke Eigeman)

De demonstraties met jachthonden trokken zaterdag 9 mei veel bekijks. Tijdens de Boerenmarkt bij Vroeg gaf de jachthondenafdeling van de Jagersvereniging vier demonstraties met verschillende jachthondenrassen. Daarin werd – ondersteund door uitleg van jachthondencommissaris Jan Peter Spierenburg – getoond hoe het werken met jachthonden in de praktijk er uit ziet. Regelmatig klonk uit het publiek enthousiast applaus als de hond een moeilijk apport vond en naar zijn baasje terugbracht.
Goede jachthonden
Een goede jachthond is van cruciaal belang in het goed uitoefenen van de jacht. De Utrechtse jachthondenafdeling van de Jagersvereniging biedt jaarlijks een trainingsprogramma dat start in maart en wordt afgerond met diverse proeven in de herfst. Niet iedere eigenaar gaat met zijn hond in de jachtpraktijk, maar waardeert wel de intensieve trainingen die de vereniging biedt. De trainingen trekken alleen al in de provincie Utrecht jaarlijks 200 tot 250 cursisten.
Jagers en platteland horen bij elkaar
In heel Nederland zijn jagers actief, veelal op grondgebied van agrariërs waar zij vaak al meerdere generaties met elkaar samenwerken. De promotie van gerookte ganzenborst, de verkoop van jachtmaterialen en de vier demonstraties van jachthonden vormden dan ook een mooie aanvulling op het programma van de Boerenmarkt.
Meer info op http://www.jachthonden-knjvgewestutrecht.nl/