Ingezonden

Asfaltonderhoud tussen Langbroek en Cothen eerder van start

(ingezonden door prov Utrecht)

Vanwege een meevaller in de beschikbaarheid van de asfaltmachines, begint de provincie Utrecht een dag eerder met het asfaltonderhoud aan de N227 tussen Langbroek en Cothen. Dat betekent dat het werk ook een dag eerder klaar is, wat gunstig kan zijn voor vertrekkende vakantiegangers.

Aangepaste planning

Vanaf dinsdagavond 14 juli, 20:00 uur tot woensdagochtend 15 juli, 6:00 uur:
De N227 tussen de Langbroekerdijk (nabij de brandweer) en de rotonde Cothen is afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze nacht wordt het asfalt gefreesd. Deze werkzaamheden kunnen geluidsoverlast met zich meebrengen.

Vanaf woensdagavond 15 juli, 20:00 uur tot zaterdagochtend 18 juli, 6:00 uur:
De N227 tussen de Langbroekerdijk (nabij de brandweer) en de rotonde Cothen is afgesloten voor doorgaand verkeer. In deze periode wordt de N227 voorzien van nieuwe fundering en nieuw asfalt. Vanaf zaterdagochtend 6:00 uur is de weg weer vrij.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid
Tijdens de wegafsluiting kunnen aanwonenden en hulpdiensten gebruik maken van de parallelweg.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de aangegeven omleidingsroutes via Doorn en Cothen. Connexxion gaat met kleine bussen via de parallelweg rijden. Fietsverkeer kan gewoon doorgang vinden. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het (fiets)verkeer ter plaatse te begeleiden en te helpen bij het oversteken van de Langbroekerdijk en andere wegaansluitingen binnen de werkvakken.

Laatste werkzaamheden in de vakantie
In de vakantieperiode vinden de resterende wegwerkzaamheden plaats aan de N227. Het gaat daarbij om restwerk in Langbroek en om werkzaamheden aan de parallelwegen en fietspaden tussen Doorn en Cothen. Zodra er duidelijkheid is over de exacte planning van deze werkzaamheden, communiceert de provincie daarover.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.
Als de planning onverhoopt gaat schuiven, krijgt u daarvan bericht.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.