Ingezonden

Cunerakerk krijgt eerste gevelteken

(ingezonden door prov Utrecht)
14 juli 2015
In de provincie Utrecht komen 100 geveltekens op erfgoedlocaties. Alle 42 monumenten vanuit het fonds Erfgoedparels vallen hieronder. Interessante gebouwen, waar mensen graag meer over willen weten. De Cunerakerk in Rhenen kreeg onlangs het eerste gevelteken in de provincie. Wie een mobiel voor het gevelplaatje houdt, krijgt meer te weten over de plek, de geschiedenis en wat er te doen is. Ook als de locatie op dat moment gesloten is.

KIJK IN DE KERK
Zo krijg je als je je mobiele telefoon voor het gevelteken van de Cunera toren houdt foto’s van de kerk te zien en het verhaal te lezen van de heilige Cunera van Rhenen. Dus ook als de kerk gesloten is en er geen rondleiding plaatsvindt, kun je een (digitale) blik in de kerk werpen.

MEERHIEROVER!
De provincie vindt niet alleen het behouden van erfgoed belangrijk, maar ook de bekendheid van dit erfgoed voor bewoners en toeristen. De provincie ondersteunt ondernemers, eigenaren en andere betrokkenen bij Utrechts erfgoed in het vertellen van de Utrechtse verhalen, het verbinden van locaties en het vergroten van publieksbereik. Een van de projecten, is het project Meerhierover.

De informatie die bij de geveltekens verschijnt staat ook op de website www.meerhierover.nl