Ingezonden

Nieuw recreatief startpunt op de Utrechtse Heuvelrug

(ingezonden door Gebiedscoöperatie O-gen)

 

Op donderdagmiddag 16 juli wordt bij Slot Zeist een nieuw Toeristisch Overstappunt (TOP) geopend: TOP Slot Zeist, een informatiezuil met informatie over fiets- en wandelroutes. De Utrechtse gedeputeerde Mariëtte Pennarts verricht samen met wethouder Sander Jansen van de gemeente Zeist en voorzitter Jan Wolleswinkel van Gebiedscoöperatie O-gen de opening.

 

Fietsen of wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Een TOP vormt een startpunt waar recreanten de auto kunnen parkeren, om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen. TOP Slot Zeist is te herkennen aan een zuil met informatie en beschreven routes die recreanten langs de mooiste plekken over de Utrechtse Heuvelrug leiden. Bij de TOP kan men wat eten of drinken, om vervolgens te fietsen of te wandelen langs de Stichtse Lustwarande en Vliegbasis Soesterberg. De TOP is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen en de gemeente Zeist.

 

Toeristische Overstappunten in Utrecht-Oost

Met de opening van de TOP Slot Zeist wordt het netwerk van de TOP’s in het oostelijk deel van de provincie Utrecht verder uitgebreid tot vijf. De provincie Utrecht en Gebiedscoöperatie O-gen werken samen aan de uitbreiding van dit netwerk van TOP’s voor recreanten in de Vallei, Heuvelrug en Kromme Rijnstreek.

 

Lancering ‘Minikiosken erfgoedlocaties’

Naast de opening van TOP Slot Zeist wordt ook het project ‘Minikiosken erfgoedlocaties’ gelanceerd. Dit project komt voort uit het programma Utrecht Verhaalt en is gericht op het verbinden en bekender maken van erfgoedlocaties bij toeristen. Op tientallen plekken in de provincie Utrecht komen de komende weken en maanden tablets te staan in publieksruimten met informatie over de erfgoedlocatie en toeristische informatie, onder andere over Hart van de Heuvelrug. Bij Slot Zeist wordt dit project officieel gelanceerd.