Ingezonden

Jessica naar WorldSkills 2015

(ingezonden door Gem Utrechtse Heuvelrug)

Burgemeester Frits Naafs en wethouder Hans Nijhof feliciteren Jessica ten Voorden met haar kandidaatstelling voor WorldSkills 2015

Binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug woont een nationaal kampioen, Jessica ten Voorden.
Zij maakt deel uit van Team Nederland. Het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens ‘het WK voor beroepen’, WorldSkills 2015, dat van 11 t/m 16 augustus in Sao Paulo (Brazilië) wordt gehouden. De 35 Nederlandse kandidaten gaan de strijd aan tegen vakgenoten uit 73 landen.

Jessica ten Voorden (21) komt uit Doorn. Zij leert bij het gezondheidszorg college van ROC Midden Nederland. Jessica komt uit in de vakwedstrijd Health en Social Care. In verschillende rollenspellen worden praktijksituaties nagespeeld. Ze wordt beoordeeld of ze de juiste vragen stelt, de juiste handelingen uitvoert, de patiënt voldoende geruststelt en de situatie goed in weet te schatten.

Het Team Nederland is te volgen via www.worldskills-team.nl .

Stichting Skills Netherlands promoot het belang van vakmanschap en het beroepsonderwijs. Dat doet de stichting door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Skills Netherlands is door WorldSkills International en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangewezen als enige officiële vertegenwoordiger van Nederland. Zij verzorgt de deelname van Team Nederland, zoals de voorbereiding, teambuilding, mental coaching en reis/verblijf. Tevens zorgt de stichting voor publiciteit over Team Nederland.