Ingezonden

Speuren naar bodemdiertjes

(ingezonden door IVN)
 

Driebergen – IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn neemt kinderen(ca. 6-10 jaar) samen met hun (groot)ouders in verschillende watertjes mee om naar beestjes te scheppen.
Dat doen we in de tuin van de kinderboerderij. We speuren daar onder stenen, dood rottend hout en in muurspleten naar allerlei kleine beestjes zoals pissebedden en miljoenpoten. Natuurlijk gaan we ook in de grond naar regenwormen zoeken. Regenwormen zijn belangrijk voor een goede bodem; ze zorgen voor een gangenstelsel voor de plantenwortels en ze eten dood materiaal van planten wat ze met hun poep weer omzetten in voedzame stoffen voor de planten. Dan heb je ook nog rovers die andere beestjes opeten. Dat zijn snelle jongens die hard achter hun prooi kunnen aanrennen, zoals de duizendpoot. De gevangen diertjes gaan we met een binoculair, loeppotjes en vergrootglazen goed bekijken en inkleuren op een zoekkaart die de kinderen mee naar huis mogen nemen. Van al deze dieren gaan we op deze natuurmiddag zeker een aantal zien. Dus (groot)ouders, jullie zijn van harte welkom met jullie kinderen en natuurlijk is er wat te drinken vanuit ons fietskarretje.
Datum: Zaterdag 29 augustus van 14:00 – 16:00 uur
Locatie: Kinderboerderij ’t Woelige Nest, Boterbloem 3, 3972 SB te Driebergen-Rijsenburg
De deelname aan deze activiteit is gratis en u behoeft zich niet vooraf aan te melden.
Informatie: Adri Vermeulen tel. 0343- 491458
of kijk op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn