Doorn

Doornse gat krijgt theehuis en theaterkuil

Doornse gat 3

Een jury heeft een exploitant gekozen die het Doornse Gat moet behoeden voor sluiting. Het Gat krijgt van haar een theehuis, inclusief theaterkuil en belevingsbos.

Dat meldt wethouder Verhoef, die verder nog niet erg veel wil loslaten over de keuze voor de onderneemster. ‘Omdat die keus zich nog in de boezem van het recreatieschap bevindt. Maar het is een onderneemster die elders al bewezen heeft dat ze het kan,’ aldus Verhoef.

De keuze voor de onderneemster moet de laatste stap zijn in de redding van het Doornse Gat, dat in  2010 nog bedreigd werd met sluiting, vanwege de penibele financiele situatie van de beheerder: het Recreatieschap. Luide protesten van met name de lokale afdeling van de SP zorgden ervoor dat het Gat toch niet op slot ging.

In plaats daarvan kwam er een prijsvraag die gewonnen werd door het plan voor een ‘speel en chillbos’ van een Driebergse familie. Dat plan ging de expoitantenmarkt op is nu door de nog geheime onderneemster uitgewerkt tot een businessplan voor een Gat met theehuis, theaterkuil en belevingsbos.

Verhoef lijkt overigens de handdoek in de ring te gooien wat betreft de redding de rest van het Recreatieschap zuidoost Utrecht, dat sinds de kwestie met het Doornse gat in een neerwaartse spiraal is geraakt. Het leeuwendeel van de elf deelnemende gemeenten wil niet langer meebetalen aan recreatieterreinen en routes in het zuidoostelijke deel van de provincie.

Verwoede pogingen van Verhoef om het schap voorlopig nog in stand te houden vinden geen weerklank bij de overige tien gemeenten die deelnemen in het schap… Lees verder hier