Ingezonden

Cordaid helpt Eurowinkel met gezinshereniging

(ingezonden door Stichting Vluchtelingenkinderen)

 

Stichting VluchtelingKinderen krijgt in de toekomst hulp van CORDAID bij de financiering van gezinsherenigingsprocedures van voornamelijk Syrische vluchtelingen. Cordaid is een van de grotere goede doelen-organisaties in Nederland. Op het verzoek van de Driebergse Stichting om financiële hulp bij de kosten voor gezinshereniging is positief beslist. Tot nu toe betaalde VluchtelingKinderen die kosten uit de opbrengst van kleding en boeken in de Eurowinkels in Driebergen en Bussum maar door het grote aantal aanvragen voor gezinshereniging werd externe steun onontbeerlijk. Daardoor kan de Stichting ook blijven voldoen aan de vraag voor studiefinanciering van jonge asielzoekers die nog geen verblijfsvergunning hebben.

Van veel Syrische gezinnen probeert aanvankelijk eerst de man een veilige plek in West-Europa te vinden waarna hij vrouw en kinderen over kan laten komen. Voor de reis vanuit een grote vertrekplaats zoals Beirut, Ankara of Amman wordt in de kosten voorzien door het Diaconaal Fonds maar om van bijvoorbeeld een vluchtelingenkamp in de regio naar een grote vertrekplaats te reizen zijn vaak behoorlijke bedragen nodig voor vervoer, documenten en ”fooien”. Voor die fase in de reis is nu een gedegen oplossing gevonden door de samenwerking met Cordaid.

 

Stichting VluchtelingKinderen

Driebergen