Ingezonden

Crisisnoodopvang vluchtelingen in sporthal Dijnselburg Zeist verlengd

(ingezonden door gem Zeist)

Crisisnoodopvang vluchtelingen in sporthal Dijnselburg Zeist verlengd tot vrijdag 2 oktober 24.00 uur

 

De urgentie rondom de opvang van vluchtelingen in de crisisnoodopvang blijft. Wekelijks komen er ongeveer 4.000 vluchtelingen Nederland binnen.

 

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft aan ons gevraagd of zij de sporthal Dijnselburg mogen blijven gebruiken als locatie voor de crisisnoodopvang. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag ingestemd met een verlenging van de crisisnoodopvang voor een week, dus tot vrijdag 2 oktober 24.00 uur. De vluchtelingen in Dijnselburg zijn hierover geïnformeerd. Op vrijdag 2 oktober bekijken wij opnieuw of het COA de opvanglocatie nog nodig heeft.

 

Wij zijn met het COA in overleg om te proberen helderheid te creëren in het perspectief dat we de vluchtelingen kunnen bieden om terug te kunnen keren naar Ter Apel. Daar moeten zij geregistreerd worden voor hun asielprocedure. Op dit moment is het COA daar nog niet toe in staat, we houden de komende dagen nauw contact over de ontwikkelingen.

De opvang verloopt goed, de sfeer in de sporthal is rustig.

 

De vaste gebruikers van de sporthal hebben alternatieve locaties gevonden. Met hen overleggen we over de actuele situatie.

 

Zie ook ons live blog: www.zeist.nl/vluchtelingen