Ingezonden

‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’

(ingezonden)

GroenLinks/PvdA begint campagne met fotowedstrijd

‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’

Wat hebben we nog niet in de Utrechtse Heuvelrug, maar zouden we wel heel graag willen? Wat moet koste wat kost behouden blijven? En wat mag van u juist vandaag nog verdwijnen uit onze gemeente? Omdat een beeld soms meer zegt dan duizend woorden hoopt GroenLinks/PvdA daar met uw foto’s achter te komen. Daartoe organiseert GroenLinks/PvdA een fotowedstrijd.

De fotowedstrijd is bedoeld als opmaat naar de verkiezingen in 2014. GroenLinks/PvdA wil daar zoveel mogelijk inwoners bij betrekken. ‘Via de fotowedstrijd hopen we op nieuwe, verrassende invalshoeken’, vertelt GroenLinks/PvdA-campagneleider Marc van Pelt. ‘We willen inwoners uitnodigen om ons en elkaar te laten zien waar het ons om gaat. We hopen dat mensen laten zien wat hen aan het hart gaat.’

De fotowedstrijd valt uitéén in drie categorieën: wensen, behoud en ergernissen. In de categorie ‘ergernissen’ worden beelden verzameld van dingen waar mensen zich aan storen, de categorie ‘behoud’ is er voor datgene dat behouden moet blijven, en de ‘wensen’ zijn er om in beeld te krijgen waar het nog aan schort in de dorpen op de Utrechtse Heuvelrug. Een jury zal uit elke categorie een winnaar kiezen. Daarbij gaat het niet om een prijs, en ook niet in de eerste plaats om de technische kwaliteit van de foto’s, maar om het meest sprekende beeld. ‘We willen een inventarisatie van ideeën en denken dat foto’s zich daar goed voor lenen’, zegt van Pelt. ‘Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een camera op zak, en een foto is zo gemaakt. Bovendien gaan de gemeenteraadsverkiezingen voor een groot deel over de directe omgeving van de inwoners. We hopen dat de foto’s een beeld geven van wat daarin nog allemaal te doen valt’.

De foto mogen tot 15 november 2013 digitaal worden ingezonden als jpeg met een minimaal formaat van 1 MB en een maximaal formaat van 5 MB. Het e-mailadres is info@sociaalengroen.nl.

Ingezonden foto’s zullen in elk geval op, of gelinkt aan, de website en facebookpagina van GroenLinks/PvdA Utrechtse Heuvelrug gepubliceerd, zodat alle inwoners ze kunnen zien.