Ingezonden

Paddenstoelenexcursie op Laag Moersbergen

(ingezonden door IVN)

Doorn – IVN afdeling Heuvelrug en KrommeRijn houdt een paddenstoelenexcursie op landgoed Laag Moersbergen. In de herfst laat de natuur zich van haar mooiste kant zien. De bomen tonen hun prachtige herfsttinten, maar dit palet wordt ruimschoots overtroffen door de paddenstoelen – gele trilzwammen, lila schijnridders, blauwe kaaszwammen, rood met witte stippen… Niet voor niets werden paddenstoelen met hun snelle groeiwijze, grillige vormen en felle kleuren vroeger geassocieerd met tovenarij! Vindt u paddenstoelen ook zo intrigerend maar reikt uw soortenkennis niet verder dan de champignons in het koelvak? Dan is de publieke paddenstoelenwandeling op Laag Moersbergen zeker iets voor u! Overigens bent u met meer ervaring ook van harte welkom natuurlijk. Omdat er in dit gebied verschillende soorten ondergrond (loofbos, naaldbos en heide) dicht bij elkaar liggen is er een grote verscheidenheid aan paddenstoelen te vinden. Gewapend met een spiegeltje en een loep zullen we deze prachtige organismen (of eigenlijk de vruchtlichamen) gaan ontdekken. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is ook zeer geschikt voor nieuwsgierige (en enigszins geduldige) kinderen. Deelname is gratis.

Datum: Zondag 11 oktober om 14:00 Start: Palmstad, kruising Leeuwenburgerlaan en Palmweg, 3941 BM te Doorn Informatie: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn