GratisHeuvelrug

Ook in 2016 weer: hard Doorns ijs

Opnieuw wisten de mannen en vrouwen van de Doornsche IJsclub in wat nachtelijke uren een harde ijsvloer te boetseren.

Gisteravond is begonnen met het sproeien van water op de skeelerbaan, laagje op bevroren laagje, de hele nacht door. Aldus ligt er vanochtend weer een knap semi-natuurijsvloertje, net als alle andere voorgaande jaren de eerste in de provincie Utrecht. Ernaast wat moeie, maar tevreden mannen in rode jassen.

Nog voor de opening, aangekondigd om 09.00 uur, stond het ijs al vol schoolkinderen, een burgemeester en een verslaggever van rtvUtrecht. Hillridge krabbelde pas om half elf het ijs op, waar vooral oude knarren de baantjes trokken. Maar ook een jongedame die zo hard ging dat niemand haar kon bijhouden.

Het ijs was hard en goed. ‘Gelukkig komen er wat wolkjes voor de zon’, aldus een van de ijsmeesters, bevreesd voor smeltend ijs in de nabije bocht van de baan. Rond het middaguur brak toch even het zonnetje door de wolken, vandaar dat de hekken sloten. 

De ijsmeesters bekijken vanmiddag of ongeduldige schaatsers de ijsvloer na 16.00 uur toch weer kunnen betreden. Raadpleeg dus eerst even de website , facebook- of twitteraccount van de ijsclub, de twitteraccount is meestal meest actueel. Toegang is twee euro vijftig. Bekijk ook even het fantastische rondje periscope dat Hillridge vanochtend maakte