ColumnsGratis

Persgesprek: Ik ga niet

Hillridge komt vandaag niet naar het wekelijkse persgesprek. Is een beetje boos

Dank Ellen, ik kom niet.
Bijvoorbeeld omdat het zo weinig zin heeft te praten over stukken die de journalisten ter plaatse of dagen later pas doorgestuurd krijgen. Zodat die de stukken niet kunnen lezen, niet kennen en geen gerichte vragen erover kunnen stellen. En alleen kunnen opschrijven wat de geachte collegeleden erover willen prijsgeven. Net als dat besluitenlijstje, dat rondgedeeld wordt tijdens het persgesprek, waar ook allerlei beleidstukken onder liggen die de journalisten niet kennen.
Dat zeg ik al een paar jaar, maar een zekere mate van voorbereiding op zulke gesprekken schijnt niet van belang te zijn. Nu dringt zich de gedachte op dat het college vast beelden verkoopt, zodat die stevig staan voordat de feiten op tafel komen.
Maar ik kom vooral ook niet omdat jullie dagenlang het antwoord schuldig blijven op de meest simpele vragen, en uiteindelijk gewoon niet beantwoorden onder excuus van vergezochte redenen.

Dus, hoe gezellig ik het ook altijd vind om lekker verbaal te pingpongen met jullie, ik kom beter niet.

 

Vriendelijke groet,
Anthon

 

Dag,

 

Morgenochtend tijdens het persgesprek staan de volgende onderwerpen op de agenda:

Plan van aanpak Van Braam Houckgeest kazerne. (Rib volgt)

Budget WMO huishoudelijke hulp

Beleidsnotitie stookontheffingen 2016

Rapportage evaluatieonderzoek nota Burgerparticipatie (Rapportage wordt woensdag aan zowel de raad als aan jullie toegezonden)

Burgemeester Frits Naafs is verhinderd.

 

Tot morgen,

 

Met vriendelijke groet,

Ellen Lodder
Adviseur Strategische Communicatie