Binnenland

Zachte woorden bij opening AZC

Logisch dat mensen hierheen komen als wij F16’s naar Syrie sturen, zegt staatssecretaris Fred Teeven bij de opening van het asielzoekerscentrum voor minderjarigen in Overberg. ‘Die gaan niet wachten tot ze een bom op het hoofd krijgen.’

Het azc is al een half jaar open, inmiddels wonen er 106 jongens en 6 meisjes, allen in de leeftijdscategorie 14-18 jaar. Het leeuwendeel uit Eritrea en Syrie, een enkeling komt uit West-Afrika, Marokko, Somalie. Staats Teeven, plaatselijk burgemeester Naafs, voorzitter van het COA Siebes en buurtvertegenwoordiger Frits Westendorp zetten ieder hun handtekening op het ceremoniele doek. Dan ontknopen ze een touwtje en valt het doek. Nu is het azc pas echt geopend.

Lees verder bij abumelle.org of lees verder op blendle, TPO magazine of het MyJour, aantal woorden: 1059, geschatte leestijd: 4 min., My’s: 5.