Over etc

Zes vragen (en de antwoorden)

Nieuwspost Heuvelrug, zes vragen en antwoorden.

Wat:
Nieuwspost Heuvelrug is  was een project dat onafhankelijke, professionele journalistiek op de Utrechtse Heuvelrug wil ondersteunen met crowdsourcing (inhoudelijke hulp door een groep betrokkenen) en crowdfunding (financiele donaties).

Wie:
Nieuwspost Heuvelrug wordt nu werd gevuld door geograaf/journalist Anthon Keuchenius. Regionale journalisten die zich kunnen vinden in de doelstelling en werkwijze van het project zijn van harte welkom mee te doen.

Waar:
Op de Utrechtse Heuvelrug, centrifugaal werkend vanuit de gelijknamige gemeente, maar niet gestoord door gemeentegrenzen. De keuze van onderwerpen en de totstandkoming van artikelen is voor donateurs en betrokkenen te volgen en mee te bemoeien hier op nieuwspost Heuvelrug. De uiteindelijke resultaten verschijnen op ons virtuele podium hillridge.nl

Wanneer:
Dagelijks een nieuwsartikel, aangevuld met kleinere nieuwsfeiten, blogs en columns, liefst met beeld, video en audio. Streven is verder een verzameling van nieuwe en oude stukken in een hafjaarlijks E-magazine, of zelfs in print.

Hoe:
Nadrukkelijk met hulp van donateurs, zowel financieel als inhoudelijk. Zonder tips, geruchten, geheimen, linkjes naar sleutelpersonen en opbouwende kitiek worden de verhalen minder mooi, goed en diepgravend, en mist het project voldoende draagvlak op de langere termijn.

Waarom eigenlijk:
Omdat de bestaande journalistiek -om wat voor reden dan ook- te vaak verhalen helemaal niet, of onvolledig, of eenzijdig of onprofessioneel brengt. Terwijl er genoeg mooie, goede, boeiende of gewoon noodzakelijke verhalen op de Heuvelrug voor het oprapen liggen.

 

NB Bovenstaande uitgangspunten stammen van rond de geboorte van Nieuwspost Heuvelrug, nu Hillridge. In feite gelden ze (vier jaar later, op maandag 14 september 2015) onverkort, alleen is het financiele draagvlak te smal gebleken. Ergo is onvoldoende tijd om ze uit te voeren. Hillridge blijft leven, als bijzaak. Mocht zich een investeerder, filantroop, subsidie of ander wonder melden wordt de draad subiet weer opgepakt